Pasta rietjes

Pasta rietjes zijn net als rijst rietjes een vrij gelijkaardige alternatief voor plastic en papier rietjes.  Beide zijn innovatieve, milieuvriendelijke keuzes, maar er zijn enkele belangrijke verschillen.

Pasta rietjes, gemaakt van tarwegries, zijn een eco-vriendelijke manier om je drankje te drinken, perfect voor koude dranken. Ze geven je ongeveer een uur de tijd voordat ze invloed hebben op de smaak van je drankje. Maar er is één belangrijke kanttekening: ze zijn niet glutenvrij. Voor mensen met glutenallergie kunnen pasta rietjes een probleem zijn. Wie had gedacht dat een rietje dieetbeperkingen zou hebben?

Nu, laten we onze blik richten op rijst rietjes. Gemaakt van rijstmeel en tapioca, bieden ze enkele opmerkelijke voordelen, waaronder het feit dat ze glutenvrij zijn. Ze blijven twee keer zo lang hard in je drankje en zijn maar de helft van de prijs van pasta rietjes.

Zie je het al voor je? Genieten van een verfrissend drankje op een zonnige dag, wetende dat je rietje vriendelijk is voor zowel je portemonnee als de planeet en geen gluten bevat. Rijst rietjes zorgen ervoor dat je langer kunt genieten zonder je zorgen te maken over een veranderde smaak of textuur.

Dus, hoewel pasta rietjes een creatieve en duurzame optie zijn, lijken rijst rietjes de winnende keuze te zijn, vooral als je rekening houdt met dieetbeperkingen. Ze bieden meer duurzaamheid, kostenefficiëntie, en zijn glutenvrij. Misschien is het tijd om “ja” te zeggen tegen rijst rietjes en pasta te laten voor diegenen die ervan kunnen genieten zonder zorgen over gluten! 

Waarom onze rijst rietjes een kans geven?

6 goeie redenen.

1. Onze rijst rietjes zijn duurzaam gemaakt van 70% restafval van de rijstindustrie - de gebroken, ongebruikte rijstkorrels die anders verloren zouden gaan - gecombineerd met 30% tapioca.

2. Onze rijst rietjes komen in alle soorten & maten - voor elke drankje een perfecte match! Onze rietjes zijn ook gekleurd met 100% natuurlijke, plantaardige kleurstoffen.

 

3. Waarom geen pasta rietjes, zegt u? Deze zijn niet glutenvrij en onze rijst rietjes wel!

 

azie rijst
rijst rietjes

 

4. In tegenstelling tot plastic & bioplastics, die bijna 500 jaar nodig hebben om af te breken, zijn onze rijst rietjes volledig afgebroken in minder dan 60 dagen.

Tevens een perfecte en milieuvriendelijke meststof die ook geen onschuldige, hongerige zeedieren schaadt!

 

5.  Onze rijst rietjes zijn stevig en gaan tot een uur mee voordat ze gaan kromtrekken, maar blijven nog 1 à 2 uur functioneel.

 

6. Onze rijst rietjes hebben hun unieke charme al bewezen in Azië en worden nu ook een aantrekkelijke keuze voor Europa. Azië is dol op deze unieke rietjes, vooral vanwege het lokale karakter ervan. Bijvoorbeeld Bali ervaart een opvallende toename in het gebruik van rijst rietjes als milieuvriendelijk alternatief voor plastic rietjes. En, vanaf nu zij ze ook beschikbaar bij ons!